Убиецът на жена си Фанка поиска по-лека присъда

Прокуратурата настоява за 18 години затвор

Общество
14:15 - 01 Март 2024
1485
Убиецът на жена си Фанка поиска по-лека присъда

Окръжната прокуратура поиска по-висока присъда за Александър, който застреля жена си в главата в пловдивското село Пъдарско. Представителят на обвинението е поискал 18 години затвор за задържания, вместо постановените от съда 16 години, съобщиха от Апелативния съд. Завишаване на наказанието поискали и близките на убитата Фанка, съобщава Марица. 

Алксандър също е обжалвал присъдата, искайки тя да бъде редуцирана. Апелативният съд следва да се произнесе с решение до месец. 

Убийството стана на 25 ноември 2022 г.  От месеци Александър не живеел с жена си, която много ревнувал. Тя го напуснала след скандал. Двете им деца останали при него, като грижите за тях поела свекървата. Той многократно молил Фанка да се върне при него, но тя отказвала. 

От социалните мрежи научавал, че тя излизала вечер с приятели, защото публикувала снимки, а той ревнувал. Купил си пистолет и решил, че ще я убие. Предварително проучил смените й в работата, маршрута й сутрин, когато много рано отивала да вземе автобуса.

Намерил изоставен двор, в който изкопал плитък гроб. Причакал я и я застрелял в главата. След това изхвърлил чантата й, счупил мобилния й телефон и я погребал. Изхвърлил дрехите си и скрил пистолета. 

Когато Фанка не се прибрала след работа и не вдигала телефона, майка й отишла в полицията. По сигнала от телефона, който не бил напълно строшен, локализирали мястото, където е изхвърлен. По-късно при разпита на бившия й съпруг, той си признал, че я е убил и показал мястото, където я заровил.