Убиецът от Костенец захвърлил мобилния телефон

Смъртта на Милена Шишкова е настъпила между 20,30 и 0 часа на 9 май, разкриха от полицията

Новини
20:35 - 11 Май 2019
3195
Убиецът от Костенец захвърлил мобилния телефон

Вече две денонощия продължава издирването на предполагаемия убиец на 38-годишната Милена от Костенец. Вече се знае, че смъртта на жената е настъпила между 20,30 и 0 часа на 9 май. Тялото на жената бе открито в петък следобед.

Днес полицията включи в издирването на Стоян Зайков хеликоптер и дрон, но от него няма и следа.

Ако изобщо е жив, униформените предполагат, че се укрива в гората около града. В издирването участват спецполицаи. Знае се обаче, че бившият затворник познава всяко кътче в местността и освен това е добър планинар. В същото време той от една година изобщо не ползвал мобилен телефон и учел и детето си да не ползва джиесем.

Съседи на 43-годишния Зайков пък предположиха по-рано, че той най-вероятно се е самоубил, след като е ликвидирал жена си. Тези, които добре го познават, разкриват, че крими героят няма да се предаде жив.

„След като преди години излезе от затвора, той се кълнеше, че втори път няма да влезе там, каквото и да става. Като пийнеше малко, казваше, че там му е било много тежко и едва е оцелял. Думите му бяха: „Каквото и да става, аз повече в затвор няма да ида! По-добре ще е да се самоубия”, разказа съсед на Стоян от Костенец, помолил да остане анонимен. Повечето от хората, които живеят близо до дома му, не смеят да говорят, защото се страхуват от Зайков.

От МВР призоваха всеки, който разполага с някаква информация за издирвания Стоян Зайков, да се обади на телефон 112.