Убиецът от Любеново: Бях пастир, сега лежа

Новини
21:54 - 11 Юли 2023
6512
Убиецът от Любеново: Бях пастир, сега лежа

"Ще минат тези години, а ако не минат - ковчег и това е. Но сега само си лежа, а преди много работех, бях пастир", това обясняваше преди делото на адвокатката си Зорница Тодорова осъденият за убийството на приятел в първомайския квартал "Любеново" Васко Колев. Той обжалва присъдата си от 15 години затвор, произнесена от Окръжния съд в Пловдив, пред апелативните магистрати.

На 24 януари 2022 г. Димитър Митев от Харманли гостувал на Колев в дома му в "Любеново". Пийнали си и се скарали кой се грижи по-добре за децата си. Колев нарекъл Митев "сводник" и получил два удара с юмрук. Паднал на пода, взел нож и наръгал опонента си. После се изплашил и организирал транспортирането на ранения до болницата, но на следващия ден Митев издъхнал. 

Прокурорът по делото Иван Перпелов настоя присъдата от 15 години да бъде потвърдена, като изтъкна, че Колев е осъждан  9 пъти и преди.

Адвокатът на близките на починалия Димитър Аврамов поиска наказанието дори да бъде завишено заради високата обществена опасност както на извършеното, така и на самия Колев като личност.

Защитата на подсъдимия обаче е на мнение, че присъдата трябва да бъде намалена.

"Той е бил нападнат и е наранил Митев при само самозащита", каза адвокат Зорница Тодорова.

"Каквото решите, аз съм виновен", заяви в последната си дума Васко Колев. Съдът ще се произнесе в законовия срок.