Убиецът от Първомай се предаде: "Аз го гръмнах!"

80-годишният извършител, който е с чисто минало, дал и оръжието

Новини
20:06 - 21 Октомври 2022
4479
Убиецът от Първомай се предаде: "Аз го гръмнах!"

80-годишният мъж, който застреля в главата свой съгражданин, сам предал ловната си пушка на ченгетата и си признал за убийството с думите "Аз го гръмнах!", съобщи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, цитирана от БТА.

Сигналът за престъплението е подаден към 12:00 часа днес, като извършителят на убийството, на 80 години, се предал с оръжието на престъплението - ловна пушка. По думите на заместник-директора на ОД на МВР - Пловдив Васил Костадинов тя е законно притежавана, като разрешителното и към момента е в срок.

И убитият Димитър Иванов, на 53 години, и извършителят - Благой Цветилов, не са криминално проявени и са с чисто съдебно минало. Мотивът за престъплението е неуредени имуществени отношения, уточни Христева. По думите ѝ спорът между тях е възникнал за земеделски земи и ползването им.

От прокуратурата допълниха, че информацията, известна до момента, е оскъдна.

Текат процесуално-следствени действия. Извършват се претърсвания и изземвания. В момента извършителят е задържан за срок от 72 часа. Очакват го от 10 до 20 години затвор за престъплението.

Предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".