Убит полицай и десетки ранени след самоубийствен атентат в Тунис

Атаката дойде ден след четвъртата годишнина от нападението в Сус

Новини
16:00 - 27 Юни 2019
1495
Убит полицай и десетки ранени след самоубийствен атентат в Тунис

Самоубийствен атентат уби един полицай и рани десетки хора в Тунис.

Сред ранените са и двама членове на тунизийските сили за сигурност, които пострадаха при взрива на бомба срещу полицейски автомобил, паркиран на улица "Хабиб Бургуиба" в столицата на едноименната северноафриканска държава.

Първият взрив се е случил в центъра на столицата Тунис, който е бил насочен полицейски патрул на главната улица на града "Шарл де Гол авеню".

Полицейски служител бе убит, а също така са ранени трима цивилни и няколко служители от охраната, които са получили различни степени на наранявания.

Не е ясно кой е отговорен за нападенията в Тунис.

Десет минути по-късно полицейски участък в града бил ударен от втори бомбен взрив.

"Един човек се взриви зад задната врата на полицейския участък в квартал "Ел Горжни", се казва в изявлението на местната полиция.

"Най-малко четирима служители от охраната бяха ранени при бомбардировките в Ел-Горжани - двама от тях сериозно", споделя говорителян на полицията Софиен Заак.

Атаката дойде ден след четвъртата годишнина от нападението в Сус, в която въоръжен човек се разбунтува на тунизийски морски курорт, убивайки 38 души, за което Ислямска държава пое отговорността за тази атака.