Убитият в Столетово Борис посрещнал братята Иван и Атанас с пистолет

Общество
16:41 - 10 Октомври 2024
8049
Убитият в Столетово Борис посрещнал братята Иван и Атанас с пистолет

С газов пистолет посрещнал братята Иван и Атанас Димитрови 48-годишният Борис Кисьов от Сопот, убит с нож в карловското село Столетово. Двамата мъже отишли до дома му, извикали го и той излязъл въоръжен, като дори стрелял веднъж. Това стана ясно по време на заседанието за определяне на мярката за неотклонение на братята.

Братята бяха задържани, след като вечерта на 6 октомври Кисьов издъхна от кръвозагуба. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за умишлено убийство, като обвинението на Атанас е по-тежко.

По думите на прокурора Ваня Христева е налице обосновано предположение за вината на Димитрови. До този момент са разпитани голям брой свидетели, включително съседи, които видели как двамата употребяват алкохол.

През деня Иван и Атанас пили в магазин в селото. В един момент решили да отидат до дома на Борис, за да разрешат спор. От охранителни камери се виждало, че Атанас върви с нож в калъф на кръста.

Щом стигнали до къщата на Борис, започнали да го викат, а той излязъл с пистолета. Димитрови разбрали, че оръжието е газово и нападнали Кисьов. Атанас го мушкал с ножа, предимно в краката. Макар според справка мъжът да е починал от обилна кръвозагуба, той има и удари в главата. Нанесени са му множество прободни и прорезни рани. В мелето Атанас ранил и брат си, който държал жертвата.

Димитрови зарязали пострадалия на улицата, облян в кръв. Борис Кисьов сам подал сигнал за случилото се на телефон 112.

В нощта на убийството Иван Димитров потърсил медицинска помощ за раната, а Атанас се укрил, скрил дрехите и обувките си, измил се, но после се предал в полицията, като занесъл и ножа. Не отрекъл да е нанесъл ударите.