Убийцата на нефелими, която блъсна д-р Петя Аргирова, смени версията си

Мария Карахристева твърди, че не помни нищо от инцидента

Новини
13:21 - 26 Септември 2022
5393
Убийцата на нефелими, която блъсна д-р Петя Аргирова, смени версията си

В амнезия изпадна 48-годишната Мария Карахристева, която на 30 юни м.г. блъсна с автомобила си д-р Петя Аргирова, а след това я нарече "Сатанинско изчадие". Лекарката пресичала на пешеходна пътека на "Пещерско шосе" в Пловдив, когато била пометена. 

Досега два пъти е твърдяла, че е забелязала "черно създание" на пътя, което е блъснала. Днес пред Пловдивския окръжен съд Карахристева смени версията, като обясни, че не помни нищо от инцидента.

 “Образно казано, ми падна шалтерът. Получих паник атака, стиснах волана и си наведох главата. Видях това черно създание, нефелим - човек без душа, сатанинско изчадие. Мислех, че съм го блъснала. След това спрях. Виках на събралите се. В един момент се осъзнах и видях, че на земята е момиче с кръв по лицето”, е заявила тя пред разследващите.

Пострадалата д-р Аргирова разказа, че в деня на произшествието отивала на посещение на баба си в УМБАЛ “Св. Георги”. Заради горещото време решила да се придвижи с автобус. “Бях минала половината платно, когато чух, че идва автомобил с висока скорост и забързах крачка. В следващия момент видях, че завива наляво към насрещното. Ускорих още повече, но не беше достатъчно. След удара не помня нищо за няколко часа. Ясните ми спомени са, откогато вече бях в образна диагностика”, обясни пострадалата жена.

Вследствие на катастрофата тя е получила фрактура на носа, тазова кост и главата, множество охлузвания и мозъчен кръвоизлив. “Беше голям кошмар. Месеци не можех да се раздвижа и половин година бях в болнични”, описа страданията си д-р Аргирова. Претърпяла е множество операции, загубила е обоняние и е посещавала психиатър, който ѝ е изписал антидепресанти. “Страдах от тревожност, още се страхувам да пресичам улици”, допълни жената.

Подсъдимата Карахристева заяви пред магистратите, че след като починал баща ѝ през 2016-а, се е лекувала при психиатър. “Имах тревожност, не можех да спя и сънувах плашещи сънища. Тези проблеми изчезнаха няколко месеца по-късно”, каза тя.

Предстои съдът да разпита още свидетели, сред които служители на “Пътна помощ”, отзовали се на мястото. Следващото заседание е на 13 октомври.