Убийството на Красимира от Бегово влиза в съда, Любомир не признава вина

Мъжът на разстреляната жена го очаква доживотен затвор

Общество
13:49 - 11 Март 2022
1340
Убийството на Красимира от Бегово влиза в съда, Любомир не признава вина

Година и половина след трагедията в пловдивското село Бегово, при която загина 21-годишната майка на две деца Красимира, в Окръжния съд в Пловдив започва делото срещу обвинения в убийството й Любомир.

Разпоредителното заседание ще се състои на 17 март, четвъртък. Тогава ще стане ясно и как ще протече делото. Ако Любомир признае вина, то ще премине по съкратената процедура, ако ли не - по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.  Съпругът продължава да твърди, че става въпрос за самоубийство, в това са убедени и близките му, които познават добре Красимира. Версията на прокуратурата обаче е хладнокръвно убийство.

Към момента Любомир е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако вината му бъде доказана, може да лежи от 15 до 20 години, да получи доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Според информацията от държавното обвинение Любомир и Красимира живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.  По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на мъжа си. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир обаче не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които половинката му предоставяла.

Когато Красимира установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Любомир я обиждал, заплашвал я и ставал агресивен.  Няколко дни преди инцидента тя поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им.

По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в Бегово. Любомир не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството ѝ, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.    

На 11 септември на два пъти ходил до дома на Красимира и настоявал да се срещнат, припомня Марица. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите ѝ. Проектилът попаднал в сърцето й и тя починала. Любомир се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия обаче била опровергана от събраните доказателства.