Убийството в Негован - прецедент у нас

Топ криминалистът Ботьо Ботев убеден, че ще намерят килъра

Крими
08:20 - 20 Август 2019
2920
Убийството в Негован - прецедент у нас

Няма случай на двойни убийство с двойно разчленяване в практиката на криминалистите у нас. Това стана ясно от думите на криминалиста Ботьо Ботев пред Нова телевизия за убийството край Негован.

Много спекулации ще има сега, посочи той. Много неща трябва да се направят сега, според криминалиста. Разследващите трябва да свършат много работа и да работят в синхрон. Трудността в казуса е да се разбере кой е разчлененият.

По думите му тези действия показват много за извършителя. Освен това той рискува при разчленяването да остави много следи. Обикновено между извършителят и жертвата има взаимна връзка, по обяснението на Ботев.

Главното е установяване самоличността на жертвите. Рано или късно се стига до установяване на извършителя, категоричен бе той. За целта се използват различни способи.

Многократно се случва да се изнася трупът от местопрестъплението. Обикновено това се прави, когато убийството не е планирано и е извършено на терена на убиеца. Убеден съм, че този случай ще излезе, изтъкна Ботев.