Убийството в Сопот: Николай изкарвал пари като строител на частно

Мъжът е осъждан преди повече от 10 години, като е реабилитиран

Топ
12:29 - 11 Август 2022
2424
Убийството в Сопот: Николай изкарвал пари като строител на частно

Николай Танчев, който умъртви от бой жена си на стадиона в Сопот, сам отишъл при полицаите и си дал ръцете да му сложат белезници. Признал, че й нанесъл няколко удара в лицето, подробно описал цялата случка. 

В съдебната зала стана ясно, че той, 58-годишната Мариана, с която живеел на семейни начала, и техен приятел се прибирали. Двойката останала сама при стадиона. И двамата били безпаметно пияни. Тогава се скарали жестоко. Според представителят на държавното обвинение, тогава Николай нанесъл смъртоносни удари в главата на Мариана. Тя издъхнала, а той се прибрал. 

Сутринта безжизненото тяло било открито от охранителя на стадиона и той веднага подал сигнал в полицията. Малко по-късно Николай е задържан. 

Адвокатът му посочи, че е съгласен единствено с обоснованото предположение, че клиентът му е извършител на убийството. По думите му няма заключение как точно са причинени телесните повреди и по-точно черепно-мозъчната травма, също какво е участието на Николай в причиняването на смъртоносните наранявания.

Защитникът каза, че и двамата са пили много алкохол и допусна, че е възможно жертвата да има и наранявания от падане, едно от които да се е оказало фатално. На по-късен етап обаче ще се добие по-ясна картина на действията му и какво точно се е случило. По отношение на мярката за неотклонение, адвокатът остави съдът да реши.

Прокуратурата поиска постоянното му задържане по стража, тъй като става въпрос за тежко престъпление, което се наказва със затвор от 10 до 20 години. Освен това има опасност Николай да се укрие или да извърши друго престъпление. 

В съдебната зала стана ясно, че задържаният е без трудов договор. Работи на частно в строителството. Осъждан е преди повече от 10 години, като е реабилитиран. 

По случая са разпитани 10 свидетели. При задържането на Николай, ръцете му били в кръв, имал е и охлузвания. 

Съдията му даде последна дума преди да вземе решение за мярката. Николай каза само: "Съжалявам!“.