Участничка в забранения конкурс „Мис Хитлер” бе осъдена

Свят
20:55 - 09 Юни 2020
3553
Участничка в забранения конкурс „Мис Хитлер” бе осъдена

Участничка в забранения конкурс „Мис Хитлер” бе осъдена.  Англичанката Алис Кътър се включила в конкурса с псевдонима „Мис Бухенвалд”.

Тя бе осъдена на три години зад решетките за това, че разпространява омразна идеология и насърчава „патологични расови предразсъдъци“, докато е активен член на крайнодясната екстремистка група „Национално действие”, която беше забранена във Великобритания по законите за тероризма през 2016 г.

Отбелязва се, че бившият й годеник, 25-годишният Марк Джоунс, бивш член на младежкото крило на Британската национална партия и лондонския регионален организатор на „Национално действие”, също беше осъден за членство в забранената групировка.


Според Джоунс той е сниман с националния флаг в стаята на смъртта в концлагера Бухенвалд, докато пътувал до Германия през 2016 година.


Двойката наричала себе си „националсоциалисти“ и обменяла расистки и антисемитски послания. Връзката им приключи по време на процеса, когато се оказа, че мъжът изневерявал на Алис в продължение на четири месеца.

Превод от в. "Сън".