Учебните заведения с повече полицаи до 30 септември

В 7 области униформени ще дебнат за пътни нарушения

Общество
16:39 - 25 Септември 2020
986
Учебните заведения с повече полицаи до 30 септември

От днес до 30 септември е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
На територията на столицата и областите Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Плевен и Хасково ще бъде засилен контролът за нарушения, извършвани от пешеходци, велосипедисти, както и водачи, отнемащи предимството на останалите участници в движението по пътищата, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. 
 
Засилено ще е полицейското присъствие около учебните заведения. Там екипите ще следят за недопускане на пресичане на нерегламентирани места от пешеходци, придружаващи деца.
 
Освен това традиционно в дните петък, събота и неделя ще бъде засилен и контролът по автомагистралите и основните пътища на страната.
 
Инспектор Ботева обобщи и резултатите от приключилата операция по линия но Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL, проведена от 14 до 20 септември и посветена на Дните на безопасността на пътя.
 
По времето на операцията екипите са констатирали 520 случая на подобни нарушения, а от началото на годината до 24 септември са издадени 9953 наказателни постановления на водачи, засечени да управляват превозни средства, разговаряйки по мобилен телефон без специални устройства.