Учени: Пощенските пратки крият риск от зарази - не ги отваряйте 3 дни

Общество
19:06 - 11 Май 2020
4995
Учени: Пощенските пратки крият риск от зарази - не ги отваряйте 3 дни

Британски специалисти препоръчват да не отваряме пощенските си пратки в продължение на 72 часа, за да избегнем риска от зараза с COVID-19, пише в."Дейли мейл".

Съветът идва от уебсайт, който се оказа успешен при ограничаването на минали зарази от свински и сезонен грип. Той е адаптирал съветите си за новата пандемия.

Получателите на пратки и колети е добре да ги дезинфекцират при получаване и да спазват всички хигиенни препоръки, свързани с новия коронавирус. Тридневният им престой е задължителен, предаде БТА.

По думите на д-р Бен Ейнсуърт от университета в Бат, COVID-19 се разпространява по същия начин, както и останалите вируси. От сайта Germ Defence дават заръки как да се предпазим от новата зараза чрез съвети, които са проработили с предишни епидемии. Отнема само 10 минути хората да се запознаят с най-необходимите мерки, които ще им бъдат от полза за цял живот. Сайтът работи в тясно сътрудничество със Здравната служба на Англия и платформата е преведена на над 20 езика, пише вестникът. Предишно изследване установило, че потребителите на сайта Germ Defence се оказали по-малко склонни да заболеят от вирусно заразяване и карали инфекциите по-леко.

Проучването било проведено сред 20 хиляди потребители.