Учени предизвикаха потоп в пустинята (ВИДЕО)

Нещо за четене
08:59 - 19 Юли 2021
6289
Учени предизвикаха потоп в пустинята (ВИДЕО)

Силните дъждове доведоха до наводнения и истински потоп в Обединените арабски емирства. Дъждовете обаче не са естествени, а изкуствено предизвикани от технология, създадена от учените на арабския свят.

В началото на юли учени от ОАЕ тестваха технологията за правене на дъжд, използвайки дронове, които изпращат електрически разряди в облаците. Струва си да се отбележи, че иновативната технология наистина работи, но очевидно излиза извън контрол.

Властите на ОАЕ отдавна търсят начини за извличане на вода и вече са похарчили милиарди долари за това. По-рано експертите прогнозираха, че до 2025 г. две трети от жителите на света ще страдат от липса на питейна вода. Сега страните от Близкия изток се опитват по всякакъв начин да установят контрол над метеорологичното време.

Някои учени вярват, че всяка подобна намеса може да доведе до непредсказуеми последици и произтичащите от това наводнения не са най-лошото нещо, което е възможно да се случи. Учените, експериментиращи с времето, винаги трябва да помнят, че „ако някъде е изчезнало, значи някъде е пристигнало“, отбелязват медии в Оман, като цитират противници на експериментите в климата. Така жителите на някои региони на Земята могат да останат без вода, от която зависи тяхното съществуване, докато на други места необичайни явления като наводнения няма да направят нищо добро, както е в случая с послединя потоп на Арабаския полуостров.