Ученик дари стипендията си на старица

В Хаджидимово всички се възхищават на постъпката на Георги

Общество
13:14 - 27 Декември 2019
1530
Ученик дари стипендията си на старица

Ученик реши да дари стипендията си, за да направи празниците по-щастливи за възрастна жена от град Хаджидимово. Георги Спахиев искал да помогне, за да покаже уважението си към самотните хора, съобщава Нова телевизия.

Единадесетокласникът се явил на конкурс за най-добра презентация в училището в Хаджидимово. С много труд спечелил първото място, за което получил 50 лева.

„Аз можех да ги похарча, но най-вероятно щях да ги дам за глупости и предпочетох да ги даря на някого, за да прекара по-добре Коледа както всички останали. Може би ги бях разпределил за Нова година да взема пиратки, бомбички и такива неща, но предпочетох да ги даря. В последния момент моята баба ми каза за тази жена, те са работили заедно, че има много малка пенсия и в същото време плаща много пари за лекарства”, разказва Георги Спахиев.

Той купува продукти от първа необходимост. После ги носи на жената. „Когато ѝ занесох продуктите тя въобще не очакваше. Много се зарадва и съвсем малко й оставаше да заплаче от радост, много ми благодареше. Не знам дали съм дал пример, но се надявам. Надявам се повече хора в България да помогнат на такива стари хора и дори на болни, не само на стари. Всеки може да помогне, вместо да предпочете облагите за себе си”, допълва Георги.

В Хаджидимово всички се възхищават на постъпката на Георги и се гордеят с него, защото е успял да помогне на жена, която е трудноподвижна и живее сама. Самата тя, за да не разказва тежката си съдба, не пожела да застане пред камера. А за доброто дело на Георги, хората не спират да говорят.

„Вярвам в доброто, все пак сме хора всеки може да помогне, няма значение дали е малко или много, важното е да се помогне - дали с парична сума, или с продукти от първа необходимост, все пак е помощ, така че един човек да може да бъде щастлив поне за празниците”, казва още Георги.