Ученик намушка смъртоносно учителка във Франция

Съдебната полиция в Бордо е ангажирана със случая

ЕС
13:51 - 22 Февруари 2023
1845
Ученик намушка смъртоносно учителка във Франция

Ученик е намушкал смъртоносно учителка в гимназия в Сен Жан дьо Луз, във френския департамент Атлантически Пиренеи, научи френският телевизионен канал BFMTV от източник, близък до разследването. Малко преди обяд от прокуратурата съобщиха за смъртта на 50-годишната учителка.

16-годишният гимназист, обучаван в частната гимназия "Св. Тома Аквински", извадил нож от чантата си, за да намушка своята учителка по испански. Той е бил задържан и няма данни да е криминално проявен. Според първите информации тийнейджърът страда от психично разстройство.

Учителката, получила удар с нож в гръдната кост, е открита със спряло сърце, когато е пристигнала помощ.

Съдебната полиция в Бордо е ангажирана със случая. В "Туитър" префектурата на Атлантическите Пиренеи потвърждава, че в гимназията има "инцидент", уточнявайки, че "полицията е на място" и че прокурорът от Байон се намира там.

По време на традиционната си пресконференция в кулоарите на Министерския съвет, правителственият говорител Оливие Веран изрази "цялата подкрепа" на изпълнителната власт към "образователната общност като цяло". "Мога само да си представя травмата, която това може да представлява", добави той.

Министърът на образованието и младежта Пап Ндиайе пътува към Сен Жан дьо Луз, където е извършено нападението.