Ученолюбиво момче от Перу трогна милионер от Бахрейн

Малчуганът учил под улична лампа, тъй като нямало електричество в дома му

Новини
14:17 - 28 Май 2019
2339
Ученолюбиво момче от Перу трогна милионер от Бахрейн

Хора сме. Понякога. Или когато ни се иска - избирателно. Независимо от положението в обществото и статусът ни.

Едно видео трогна света и буквално просълзи милионер от Бахрейн. Материалът се въртеше в пространството, а на него се вижда момче, което пише домашните си под улична лампа в Перу.

Виктор Мартин Ангуло Кордоба, който е само на 11 години, опитва да си научи уроците под уличното осветление в Перу. Причината е, че у тях няма електричество, а ученикът трябва да седи на тротоара в Моче, за да прочете книгата си.

Това привлякло вниманието на 31-годишния милионер Якоб Юсуф Ахмед Мубарак от Бахрейн. След като научил за трудния живот на момчето, Мубарак отлетял за Перу.

Милионерът дарил голяма сума пари на семейството на детето и буквално трансформирал живота му. Мубарак помогнал на майката на Виктор да създаде свой собствен бизнес и обещал да подпомогне на местното училище.

Милионерът разкри, че той също идвал от скромно семейство, подобно на Виктор, и се надява, че неговата доброта ще осигури светло бъдеще на ученика и на неговото семейство.

Виктор и семейството му изразиха своята огромна благодарност към Мубарак пред местни медии: "Благодаря ви за помощта, която предлагате, много ви благодаря, че ни помагате да изградим нашето училище. Благодаря много, че имате такава доброта и отделихте време,за да дойдете в моя смирен дом, защото никой не го прави", споделя майката на Виктор.

Жената допълни, че синът й е шокиран от всичко, което се е случило. Тя се надява щедростта на милионера да осигури светло бъдеще на нейния усърден младеж.