Учители искат неприсъствено обучение

Британската мутация на вируса протича с усложнения при децата

Здраве
12:22 - 09 Март 2021
2285
Учители искат неприсъствено обучение

„Учители за безопасно образование” настоява в открито писмо до премиера, здравния министър и министъра на образованието за незабавно прекратяване на присъственото обучение в училищата в цялата страна заради усложнената епидемична обстановка.

От неформалното обединение са силно обезпокоени от нарастналия брой на инфектирани деца.

Броят заразени деца нараства с всеки изминал ден. За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%.

Здравните власти оповестиха, че нарастването на заболяемостта се дължи на разпространението на британската мутация на COVID-19. Информация от редица европейски държави показва, че тази мутация протича с много усложнения при децата.

Води до Мултисистемен възпалителен синдром, сърдечни миокардити, менингити, енцефалити, сърдечна и бъбречна недостатъчност.

От организацията „Учители за безопасно образование” твърдят, че в училищата има огромен брой болни деца, които не се тестват. В официалната статистика ежедневно се отчита броя на заразените деца и в същото време не се карантинират паралелки.