Учителка по български - шампионът на БСП в Пловдивско

36-годишният спец по туризъм Димитър Янев пък пренареди листата на ГЕРБ

Новини
12:50 - 12 Юли 2021
2956
Учителка по български - шампионът на БСП в Пловдивско

Учителката по български език от Карлово Веска Ненчева е шампионът по преференции на БСП в Пловдив-област. Тя за втори път пренареди листата на БСП в района, като от четвърто място отива на второ с 3104 преференции и отвя Светлозар Славчев. Неговите 1568 гласа не му стигат за парламента, тъй като червените вземат само две депутатски места от региона. Освен Ненчева депутат става и водачът Манол Генов. 

36-годишният специалист по туризъм от Асеновград Димитър Янев пък от пети става втори в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив-област. Той е събрал 2733 преференции и избутва Младен Шишков от втората на третата позиция. Шишков също се класира за парламента с 2386 персонални гласа. С депутатската банка този път се размина Данка Люртова от Карлово, тъй като има само 1444 преференции.

"ГЕРБ е първа сила в Пловдив-област и спрямо предишните избори вдигаме резултата с близо процент", коментира водачката на листата Дани Каназирева.

Веска Ненчева от Карлово за втори път пренарежда листата на БСП в Пловдив-област.

Три депутатски места получават и хората на Слави Трифонов. Освен Тошко Йорданов, който води и в Пловдив-град, втори е Танер Тюркоглу, а трети - областният координатор Лъчезар Бакърджиев от Карлово. Ако Йорданов влезе от Пловдив-град, шанс за парламента получава и четвъртият в списъка Васил Апостолов, секретар на Бачковския манастир. "Ръстът ни е забележителен. На вота от 4 април бяхме четвърта сила в община Асеновград, а сега сме втори след ГЕРБ", каза Апостолов пред 24plovdiv.bg.

"Демократична България" изпраща един депутат от Пловдив-област - Велизар Шаламанов. ДПС също има избраник - водачът Рамадан Аталай, а от "Изправи се! Мутри вън!" в парламента отива Румен Йончев.