Учителка проплака: Децата мразят училището, защото са малтретирани!

Новини
15:10 - 02 Февруари 2022
4148
Учителка проплака: Децата мразят училището, защото са малтретирани!

Учителката Яна Шишкова разкри защо и кой се възползва най-много от предложенията за дистанционно обучение в училище. Шишкова е една от най-активните в различни групи във Фейсбук, свързани със задължителната ваксинация и тестването на децата в учебните заведения.

Яна Шишкаво изрази позицията на болшинството от учителите, които недоволстват от политиката на МОН, но се тревожат същевременно, че никой не ги чува и се действа срещу доброто образование.

"Знаете ли защо всъщност резултатът е до такава степен потресаващ и в полза на дистанционното? ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ НИ ПИСНА ОТ МОН!!! ПИСНА НИ да ни маскирате децата и да ги карате да вървят в строй, ПИСНА НИ от безсмислени тестове, ПИСНА НИ да бъдат сегрегирани учениците, чиито родители отказват да им малтретират децата и да ги учат под условие. ВЕЧЕ ВСИЧКИ МРАЗЯТ УЧИЛИЩЕТО!", алармира в профила си Шишкова.

"Давате ли си сметка за това? Просто виждаме, че училището спря да бъде безопасно място. Спря да бъде приятно място. Място, в което да играеш, да общуваш, да твориш. Място на извънкласни занятия и допълнителни кръжоци. Само крясъци за маски от сутрин до вечер по радиата в класните стаи. Само въпроси - а ти подаде ли си декларацията?

В МОН обаче никой няма да седне да анализира тази анкета, публикувана в сайт на едно от водещите телевизии у нас, ще си кажат - поръчахме я и такава ни я стъкмихте, щото ни трябва да затворим училищата. Мен, ако ме питате - затваряйте ги завинаги и изобщо в този вид. Без вас ще си създадем кооперативи, учебни програми. Без вас ще си обгрижим и обучим децата.

Вие сте ПАРАЗИТИ и трябва до един да изчезнете от позициите си и меките си столчета, откъдето съсипахте ВСИЧКО само за два месеца. А най-страшното е, че изгонихте куп ценни учители от професията, които повече няма да се върнат.

Отдавна някой си повярва, че образованието на децата е ТВОЯ грижа и трябва да се извършва както ТИ си преценил.

Вижте го в пълния му блясък - ръководител на една от трите работодателски организации на директорите, човек, който въведе ВСЯКА ЕДНА либерална гнусотия с пълна сила в своето училище, дори и отсъдена като противоконституционна.

Човек, който не спира да вреди, защото е твърдо убеден, че егото му е над всичко - над децата, над родителите, над законите.

Прочети си Конституцията, г-н Директоре:

Чл. 6
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

По този член ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ДЕЛИШ ДЕЦА въз основа на избора на родителите дали да се тестват или не, утре - набодат или не.

Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
Да знаеш, Александров - за твоите действия следва да отговаря ДЪРЖАВАТА.

Чл. 14.
Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото.

А не ПРЕСЛЕДВАНИ от такива като теб.

Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.

Прочете ли? НЯМАШ ПРАВО да подлагаш на унижаващо отношение децата! Нито да ги делиш от съучениците им, създавайки нова сегрегация, която ВЕЧЕ си подкрепил, като си се съгласил да тестваш учениците и да ги разделиш на две категории - привилегировани и непривилегировани откъм образование.

Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Никой няма право, г-н Директоре, да се меси в личния избор на хората, нито да ги критикува, наказва, осмива за него.

Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними.

Нашата съвест диктува отказ от медицински манипулации срещу достъп до образование и труд. Нашата съвест диктува отказ от унизителни и уронващи достойнството процедури, от това да приемаме децата да бъдат принудително карани да се разболяват, защото не дишат кислород.

Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Прочети го пак. И пак. И пак.

А сега най-важното:

Чл. 47.
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

САМО на техните родители! А държавата, с всичките си институции, училището в това число, ПОДПОМАГА, а не пречи, наказва, санкционира, унижава, отлъчва".