Учителка се гаври с бъдещите ченгета в Пазарджик

Актуални новини
10:48 - 13 Октомври 2020
3039
Учителка се гаври с бъдещите ченгета в Пазарджик

Преподавателка по английски език от Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик към Академията на МВР се сдоби с дисциплинарно наказание "​порицание" за срок от 1 година заради лошо отношение към обучаваните стажанти.

Педагожката обиждала бъдещите органи на реда и ги съветвала да си търсят работа в Jobs.bg. Потърпевшите се оплакали на ръководството и учителката В.М. била наказана, но тя обжалвала „дисциплинарката“ пред пазарджишкия Административен съд. Магистратите обаче потвърдиха заповедта за наказанието с окончателно решение. Неприятната случка е станала в продължение на 20 дни през януари т.г. по времето на курс на полицаи с група К63.

Старши преподавателката е нарушила етични принципи за поведение като използва обидни реплики, има унизително, дискриминационно и подигравателно отношение към обучаемите и колега - преподавател, използва заплашителни предупреждения спрямо тях, че няма да завършат успешно и по този начин създава напрежение и стрес в учебните часове по английски език, както и усещането за тормоз от нейна страна спрямо стажанти в тези часове.

"Влезе в голяма беда с учителката по английски език и не знам как ще се оправиш", "От днес нататък си уволнен! Търси си работа в Jobs.bg", „Аз се чудя какво правиш тука? Направо си търси работа в Jobs.bg!“ или „Аз не съм дошла тук да ви уча, а да преподавам. И тук не е мястото да се научиш, а почни да си търсиш работа в Jobs.bg".

С такива обидни реплики учителката по английски език се обръщала към бъдещите блюстители на реда. „„Ха, имаш шестица... ти си връзкар... ти си ми ясен... няма какво да ми се обясняваш!“.

Или: „Изглеждаш интелигентна, но само изглеждаш". Някои от думите звучали почти заплашително: „Не ми се прави на отворен, скъпи, че много бързо ще те затворя", "Ти- тихо там... да не ти счупя и другата ръка“. Така пък реагирала срещу курсист по повод изказано мнение във връзка с учебния материал.

Комисия, извършила проверка по случая, се произнася, че преподавателката виновно е нарушила принципи и правила за етично поведение, определени в Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и последвала заповед за дисциплинарно наказание“ порицание“.