Учителката на дивия тийнейджър: Мислеше, че ще има двойка

Мария Георгиева призна, че е шокирана от поведението на Иван

Крими
10:18 - 29 Юни 2019
14535
Учителката на дивия тийнейджър: Мислеше, че ще има двойка

„Стигна до агресия, защото мислеше, че ще има двойка. Не очакваше, че ще му пиша тройка, но го изпитах устно“. Това разказа пред Нова тв учителката Мария Георгиева от школото „Паисий Хилендарски”, която бе заплашвана от своя подивял ученик Иван.

За гаврите се разбра в петък, след като клипове от екшъна плъзнаха в социалните мрежи. На тях се вижда как момче на видима възраст около 16 години да проявява агресия към преподавателката си и задига дневника на класа.

Иван принуждава Мария Георгиева да му пише тройка вместо двойка, след което удря с пръчка личния й телефон, а накрая грабва дневника и си тръгва. На първия клип момчето започва да прегръща учителката и вероятно в знак на еуфория от получена оценка да я тресе. Секунди след това младежът се отправя към вратата на класната стая и я затваря, а после събаря съвсем нарочно предмети, поставени върху гардероба.

Бруталната сцена се разиграва в средно училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив и е заснета от съученици на развилнелия се тийнейджър. Иван  получил двойка заради това, че не е изпълнил изискванията на учителя си. Това от своя страна е провокирало агресивното поведение в клас. Учителката сподели, че децата знаят, че съученикът им е по-емоционален и затова са решили да го заснемат.

„По-късно разбрах, че е преекспониран клипът в интернет и социалните мрежи. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора. На ученика не му е първият път, в който се държи по този начин, има неконтролируемо на моменти състояние”, каза пред Нова телевизия пострадалата учителка Мария Георгиева.

„Ние знаехме за неговото проблемно поведение. С него работят педагогическият съветник и психолог. Има такива прояви, има и подобрение, но тези три месеца, през които той е ученик при нас може би не бяха достатъчни за поправяне на неговото поведение”, посочи в предаването "Събуди се" по Нова телевизия директорът на училището Илия Къртев. 

От РУО – Пловдив ще настояват за среща с родителите на момчето и институциите за набелязване на адекватни мерки спрямо него.