Учителките от видеоклипа с тормозеното дете ще получат наказания

Новини
13:22 - 03 Август 2021
1405
Учителките от видеоклипа с тормозеното дете ще получат наказания

Учителката от видеото с тормозеното дете ще бъде уволнена, ако се докаже автентичността на клипа. Това обявиха от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас.

Видеото, разпространено в интернет, на което се вижда, как учителка тормози дете, е на поне три години, защото стаята където е заснето е вече ремонтирана. Това каза директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас Диана Костова.

„Тези колеги, ако се докаже, че клипът е автентичен, трябва и ще получат най-голямото наказание, което аз, като директор на институцията мога да наложа. Но много ми се иска разследването да покаже, или всички институции, които се самосезират, човекът заснел клипа, пазил го три години поне и показвайки го сега неясно защо, само с презумпцията, че милеем за децата, също да получи своето наказание. Колегите ми имат вина, тя се вижда".

Диана Костова, каза още, че е силно изненадана от това поведение, защото не е получавала оплакване от родители или от други свои колеги за въпросните педагози. Направила е опит да се свърже и с родителите на тормозеното дете, но те не отговаряли на обажданията.

По случая работи бургаската районна прокуратура.

От община Бургас също заявиха, че официално са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ към Министерството на труда и социалната политика и РУО-Бургас, с настояване да се извърши проверка и да се установят всички обстоятелства около случилото се.