Учителят, набил дете: Какво толкова?! Няма дисциплина!

11-годишният Асен е в стрес, след като преподавател го ошамари заради липсваща бележка за отсъствия

Актуални новини
19:05 - 17 Април 2019
2747
Учителят, набил дете: Какво толкова?! Няма дисциплина!

"Учениците днес се чувстват недосегаеми! Няма никаква дисциплина!". Това заявява учителя от габровското основно училище "Св. св. Кири. и Методий" Камен Калчев, който по-рано днес бе обвинен от майка на 11-годишно момче, че е бил детето й. Разбира се, Калчев отрича да е бил хлапето, само леко го бил "пляснал". Останалите педагози в училището подкрепят колегата си.

Грозната случка се е разиграла във вторник по обяд, 16 април, съобщиха от полицията в града. Сигналът в МВР е подаден от майката на момчето Ася Йосифова привечер. По нейни думи, синът й Асен е бил бит и душен от преподавателя в школото Камен Калчев. Причината - не показал извинителна бележка от родител, че два дни ще отсъства по семейни причини. Думите на пострадалото дете са потвърдени и от негови съученици. Именно един от приятелите на малкия Асен телефонирал на майка му: "Господинът наби Асен"!
Ася Йосифова веднага води сина си в болницата, за да бъдат удостоверени следите от боя. Извършен е преглед в Отделението по съдебна медицина в областната болница "Д-р Тота Венкова" и е назначена съдебно-медицинска експертиза. Детето не е настанено в болницата. 11-годишното момче обаче е силно разстроено. В сряда то не бе на училище.
В районното полицейско управление в Габрово е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на малолетен от длъжностно лице. Регионалното управление на образованието (РУО) е уведомено за случая и в момента извършва проверка. Оттам са подали сигнал в Отдела за закрила на детето, съобщи началникът на РУО Георги Маринов. По думите му директорът Илиана Илиева ще потърси дисциплинарна отговорност на учителя, посегнал на детето. Колегите на Камен Калчев обаче го подкрепят и смятат, че случая е силно преувеличен.