Удължават срока за изпълнение на селището „Плана Хайтс”

Проектът предвижда изграждане на модерен комплекс в Плана планина

Новини
15:47 - 17 Април 2019
1711
Удължават срока за изпълнение на селището „Плана Хайтс”

Министерският съвет одобри днес допълнително споразумение към меморандума за разбирателство между правителството на Република България и „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „ПЛАНА ХАЙТС“, съобщи правителствената пресслужба.

По този начин се удължава срокът за изпълнение на строителството на селището "Плана Хайтс" край София, като се удължава действието на сертификата за приоритетен инвестиционен проект.

Проектът предвижда изграждането на модерно селище в района на Плана планина, между София и Самоков, до село Алино, община Самоков. Планирано е изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност, собствена автобусна линия и 150 къщи за отдаване под наем. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общият размер на инвестицията е в размер на 54 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

В комплекса ще се изграждат къщи, които ще се избират измежду 20 модела, предложени от инвеститора