Удар на Lupa.bg: Джамбазки кьоркютук пиян след купон в Боровец

Общество
17:06 - 13 Декември 2019
14779
Удар на Lupa.bg: Джамбазки кьоркютук пиян след купон в Боровец

Ангел Джамбазки е бил кьоркютук пиян при проверката на КАТ край Самоков вечерта на 7-и срещу 8-и декември, научи ексклузивно Lupa.bg от свой човек в МВР.

„Евродепутатът се е връщал от купон в хотел „Ястребец” в Боровец заедно с двама свои приятели. Когато го спрели, катаджиите го проверили с дрегер, който отчел над 1,5 промила алкохол в издишания въздух. Джамбазки обаче настоял да даде кръв в София, на 60 км от проверката, вместо в една от двете болници на Самоков”, отсече източникът ни. Пред Lupa.bg самият Джамбазки обясни, че дал кръв в център в Самоков, което се оказа откровена лъжа.

С размотаването представителят на ВМРО в Европейския парламент си е осигурил 2 часа пауза между залавянето и даването на кръв, през които чисто хипотетично е можел да се налива с течности, за да снижи процентите на алкохола в кръвта, коментира униформеният ни източник.

За капак Ангел Джамбазки дал проба във Военномедицинска академия, която, „по чиста случайност“, е под юрисдикцията на неговия приятел и партиен лидер Красимир Каракачанов, ехидно подхвърли читателят ни от редовете на МВР.

На 19 ноември 2018-а напористият войвода се забърка в пореден скандал, след като бе засечен на летище „София” със зареден боен пистолет. Според самия Джамбазки, той забравил да го извади от багажа си и скенерът го засякъл.

„Притежавам разрешително за законно оръжие за самоотбрана. То стои в каса, когато имам основание го нося с мен. В случая в неделя бях в такъв район, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и вече разбрах, че има проблем”, оправда се евродепутатът. Дошлите на място ченгета от „Гранична полиция” иззели оръжието с протокол и го прибрали за съхранение. Няколко дни по-късно пистолетът бил върнат на собственика.

„Това е един банален случай, в който човек в командировка е забравил да извади законното си лично оръжие. Оставено е за съхранение, после си го е взел”, оправда своя авер министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

На челната снимка: Ясно се вижда, че кръвната проба на Ангел Джамбазки е взета във ВМА. Пред Lupa.bg обаче  излъга, че пробата е взета в кръвен център в Самоков