Удар на митничарите на "Капитан Андреево": Хванаха кокаин за 1 млн. лв. (СНИМКИ)

Дрогата е била в камион с турска регистрация

Общество
13:10 - 15 Юли 2024
4694
Удар на митничарите на "Капитан Андреево": Хванаха кокаин за 1 млн. лв. (СНИМКИ)

Митничарите на „Капитан Андреево” откриха кокаин за над 1 млн. лева. Те са намерили над 3 кг от веществото при проверка на камион, излизащ от страната. В операцията са участвали служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 11 юли при проверка на камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, пътуващ от Нидерландия към Турция, са открили три пакета в хладилника на шофьорската кабинка.

Пакетите били между храните. При отваряне на един от пакетите е открито бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева, оценен за нуждите на съдебната система.

По време на проверката  водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.