Удар за £50 млн.! Чистачка и синът й обрали бижутата на Тамара Екълстоун

При ареста на ушите на румънската крадла висяли 18-каратови диамантени обеци за 300 000 паунда

Топ
22:37 - 03 Февруари 2020
6641
Удар за £50 млн.! Чистачка и синът й обрали бижутата на Тамара Екълстоун

Румънска чистачка и синът й откраднали бижутата на наследницата на Формула 1 Тамара Екълстоун на стойност над 50 млн. паунда. 47-годишната Мария Местер била задържана на летището след полет от Италия за Великобритания.

В момента на ареста на ушите на румънката блестели 18-каратови диамантени обеци за 300 000 паунда, идентични с тези, откраднати от дъщерята на бившия собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун.

У сина на крадлата пък била намерена чанта “Луи Вюитон”, подобна на взетата при обира.

Строго охраняваният дом на Тамара Екълстоун бе брутално ограбен две седмици преди Коледа, когато тя и мъжът ѝ бяха извън Великобритания за 3-седмична почивка.

От къщата в Западен Лондон бяха задигнати валута, часовници, скъпоценни камъни, пръстени, обеци и гривна “Картие”, получена като сватбен подарък, пише в. “Сън”. Само гривната струвала 80 000 паунда.

Потърпевшата Тамара е “бясна и потресена”, заяви нейното семейство веднага след наглата кражба.

По-голямата част от откраднатото не е открито, съобщи лондонската полиция, която повдигна обвинение на румънските граждани.

Чистачката и синът ѝ - 29-годишният барман Емил-Богдан Савастру, са обвинени в конспирация за извършване на кражба с взлом в имението на Тамара Екълстоун близо до лондонския Хайд парк.

След взлома бащата на Тамара - Бърни Екълстоун, заяви, че се страхува, че нападението може да е работа на вътрешен човек.

“Не разполагам с всички факти, но като се има предвид цялата система за сигурност в къщата и охраната, допускам, че това е вътрешна работа. Ужасно е да се случи точно след като тя реши да замине за Лапландия”, каза той.

Делото срещу двамата румънци започна, но те единствено потвърдиха имената и адресите си.

Очаква се да отхвърлят обвиненията. Двама мъже, на 21 и 31 години, които също бяха арестувани в Лондон за обира, са освободени.

Смята се, че крадците са нахлули през градината и оттам са стигнали до сейфовете в спалнята ѝ, които споделя със съпруга си Джей Рътланд.

Наследницата на Формула 1 купува дома в лондонския квартал “Кенсингтън” през 2011 г. за 45 млн. паунда. Той разполага с 55 стаи, а съседите ѝ включват собственика на Челси Роман Абрамович и султана на Бруней, припомня “Форбс”.

След това Тамара, която е и модел, похарчва милиони за обновяване на къщата.

В тях са включени изграждане на частен нощен клуб, боулинг, подземен басейн, салон за красота, спа център за кучета и асансьор за кола.