Удари дузина: Илон Мъск е станал баща за 12-и път

Шивон Зилис родила по-рано тази година, като полът на бебето остава неизвестен

През ключалката
14:20 - 23 Юни 2024
6835
Удари дузина: Илон Мъск е станал баща за 12-и път

Елон Мъск, който дълго време изтъкваше твърдения за предполагаемата криза на депопулацията в света, има още едно дете от изпълнителен директор на компанията си за мозъчни импланти Neuralink.

Според съобщенията директорът на Neuralink Шивон Зилис е родила дете на Мъск по-рано тази година.

Мъск вече има близнаци от Зилис, което Бизнес Инсайдър открива през 2022 г. след като се сдоби със съдебен документ. Той има три деца от певицата Граймс и шест деца от предишни връзки, което прави общо 12, за които знаем. В четвъртък, Мъск публикува отново графика в която се твърди, че Европа страда от “криза на раждаемостта”, като допълва, че “цивилизацията може да приключи с гръм и трясък или с хленчене (в памперси за възрастни).”

Както е отбелязано от Блумбърг, Мъск е повтарял тази реплика няколко пъти в миналото, включително по време на интервю с Тъкър Карлсън през 2022 г. и отново по време на интервю на конференцията на Института Милкен през май. Той каза на Карлсън “сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията, към момента.”

През 2021 г. организацията с нестопанска цел на Мъск дари 10 милиона долара на Университета в Остин за финансиране на Инициативата за благосъстояние на населението - изследователска група, която изучава човешкото население.

Разкритието следва и множество доклади, в които се твърди за неподходящо поведение от страна на Мъск на работното място към негови подчинени. В неотдавнашен доклад от The Wall Street Journal каза се, че Мъск е имал сексуална връзка с бивша стажантка в SpaceX, която по-късно става един от ръководителите на компанията. Друга служителка твърди, че няколко пъти е отказвала на молбите на Мъск да има деца от него, пише още изданието.

През миналата седмица, осем бивши инженери на SpaceX подадоха съдебен иск срещу Мъск, в който се твърди, че милиардерът “съзнателно и целенасочено е създал нежелана враждебна работна среда въз основа на поведението си, изразяващо се в намесване на работното място на гнусни сексуални снимки, миймове и коментари, които унижават жените и/или LGBTQ+ общността." Жалбата повтаря предишни обвинения в дискриминация и сексуален тормоз в SpaceX, включително инцидент, при който Мъск уж предлагал секс на стюардеса.