Удариха наркомрежа в Пловдивско, трима са задържани

Новини
17:47 - 20 Октомври 2020
741
Удариха наркомрежа в Пловдивско, трима са задържани

В хода на операция срещу наркоразпространението служители на отдел "Криминална полиция", специализирани полицейски сили и "Пътна полиция" при ОД на МВ- Пловдив задържаха трима мъже на възраст 24, 35 и 49 години, последните двама - от с. Цалапица. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в града.
 
По-младият от мъжете е задържан в момент на придобиване на амфетамин. Мястото за доставка за наркотика било предварително уговорени- на изхода на селото-посока Стамболийски.
 
Придвижвайки се до него с лек автомобил БМВ 24-годишният мъж бил задържан в момент на прибиране на близо половин килограм амфетамин.
 
Впоследствие е извършено претърсване на адрес в Цалапица, където са задържани останалите две лица - друг дилър с клиент. В дома на задържания дилър от Цалапица е открит още близо килограм амфетамин и малко количество марихуана.
 
От адреса са иззети и две електронни везни със следи от наркотично вещество по повърхността им и пластмасова табла с нож и пластика, служещи за разпределяне на наркотика на дози.
 
Ден по- късно на територията на столицата е задържан и доставчика на амфетамина- 27 годишен мъж от Стамболийски. Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие тримата от тях са с мярка за неотклонение "Задържане под стража".