УДАРНО! Кабинетът фрасна скъпата „калинка” с чехъла

Политика
13:45 - 10 Юни 2021
24049
УДАРНО! Кабинетът фрасна скъпата „калинка” с чехъла

Поредна „калинка” бе ударена с „чехъла” от служебния кабинет - Мирослава Наумова излетя от САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“ към Министерството на земеделието, храните и горите.

Както вече писахме, дамата папкала 60 000 лева годишна заплата от дружество, което за последната финансова година е спечелило по-малко от възнаграждението й.

От днес Агоп Каспарян е назначен за управител на „Система за агропазарна информация” ЕООД (САПИ) до провеждането на конкурс за длъжността, съобщиха от Министерството на земеделието.

Това се случи, след като досегашният титуляр на дружеството Мирослава Наумова подаде молба за освобождаване с мотив – здравословни причини. Молбата й бе удовлетворена от министъра на земеделието Христо Бозуков, допълват от ведомството.

Дотук всичко написано звучи в реда на нещата, ако преди два дни agri.bg и Lupa.bg не бяхме разкрили, че дипломата на Мирослава Наумова е фалшива и че от УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието на 1 юни, категорично отричат да са я издавали.

Временно изпълняващият длъжността Агоп Каспарян притежава магистърска степен по „Макроикономика“ пак от същото висше заведение, се посочва в прессъобщението на земеделското министерство. Има дългогодишен опит в сферата на икономиката, финансите, информационните технологии и маркетинга.

Според медийни публикации Каспарян е човек на Калоян Методиев. Двамата бяха водещите говорители по време на предизборната кампания на БСП, като института, който представляват – РЕГО излезе с интересни прогнози само дни преди 4 април.

След като стана ясно, че РЕГО дори не са доближили истинските резултати на БСП и „олекнаха“ с нереалните си прогнози, Калоян Методиев побърза да обвини за лошите резултати на БСП кметовете и евродепутатите на левицата. След това нападна и президента Румен Радев, като го обвини, че назначеното от него правителство няма да изпълни задачата си – честни и прозрачни избори.