УДАРНО: Тече изчегъртване на тумора ГЕРБ

Личности
10:59 - 26 Януари 2022
9181
УДАРНО: Тече изчегъртване на тумора ГЕРБ

"Разбирам какво правите. Трябва да вдигате патардия, дори когато няма такава. Тотото е една от най-порочните практики на модела ГЕРБ." Това заяви депутатът от ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов Хаджитодоров в парламента.

Депутатите днес гласуват оставката на народния представител Александър Тодоров, за да може да застане на поста изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Той бе предложен от спортния министър Радостин Василев.

Сценаристът на Слави Хаджи Тошко препоръча на депутати от ГЕРБ и ДПС да се образоват и да слушат повече Ива Митева.

"В момента тече изчистване и изчегъртване на ГЕРБ и този тумор, който са вкарали в цялата държава", каза Йорданов.

Той припомни на ДПС за случая, в който в две поредни седимици се паднаха едни и същи числа в тираж на Тотото.

"Спомнете си кой беше шеф на тотото тогава", заяви депутатът от ИТН.

Повод за гнева му стана сблъсък между Ива Митева и депутати от ГЕРБ и ДПС. „Има едномесечен срок, в който лицата, които декларират несъвместимост, имат един месец тя да се премахне. В своята декларация Александър Тодоров е декларирал, че е народен представител, след което е подал оставката си. Нали не очаквате всеки, който назначаваме на публичен пост, преди това да е безработен? попита риторично депутатът от “Има такъв народ” Ива Митева.

Повод за изказването бе дебатът около оставката на депутата от ИТН Александър Тодоров. Според ГЕРБ и ДПС той не е декларирал, че заема публичен пост - народен представител. Тодоров назначен за шеф на тотото, но съдът спря вписването му.

Според Митева Тодоров е записал в декларацията си, че не отговаря на изискванията, тъй като е народен представител.

От ГЕРБ-СДС и ДПС са на мнението, че депутатът от ИТН не е вписал, че е народен представител, с което е подал декларация с невярно съдържание. От двете политически сили са категорични, че е имало бързане по вписването на новото ръководство на тотото.