Удавник за сламка: Изследват косъм от Георги Йомов

Оказа се, че играчът е бил съветван от свой познат фитнес-инструктор да помпа мускули с въпросното вещество

Спорт
11:41 - 26 Октомври 2022
1406
Удавник за сламка: Изследват косъм от Георги Йомов

Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна сила. Решението за неговото наказание трябваше да излезе още преди двайсетина дни, но все още продължава да липсва.

От ЦСКА не обелват и дума за случая, самият нападател също не вдига и не отговоря на телефонните повиквания, съобщава "Блиц". Припомняме, че крилото е със спрени права от 25 август, когато около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество.

Пробата на Йомов беше взета след първия мач с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Георги е дехидрохлорметилтестостерон.

Оказа се, че Йомов е бил съветван от свой познат фитнес-инструктор да помпа мускули с въпросното вещество. Хванати с него спортисти обаче горят за четири години.

Наскоро на Йомов му е била взета нова проба, за която се твърди, че е най-достоверна и може на 100% да докаже наличието на забранени вещества. 

"Става въпрос за изследване на косъм. Такъв е взет от главата на Георги. Всичко това се е случило не в България, а в чужбина, тъй като разследващата комисия към ФИФА е държала да бъде използвана лаборатория извън нашата страна.

Случаят се забави, защото ЦСКА прави всичко възможно Йомов да се размине с най-тежкото наказание, което му беше почти сигурно. За целта са ангажирани възможно най-добрите адвокати.

Става въпрос са адвокатска кантора в Швейцария, ползвана от големи светила в спорта", уточниха запознати със сложния казус. Именно в Швейцария е била взета пробата на Йомов от косата му.