Йомов изгърмя за 4 години заради допинг

Крилото на ЦСКА беше със спрени права от 25 август

Спорт
11:03 - 01 Октомври 2022
4681
Йомов изгърмя за 4 години заради допинг

Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА и България Георги Йомов е наказан за 4 години заради приемане на допинг.

Новината все още не е обявена официално, но според източници на „Мач Телеграф“ на „Армията“, и в БФС решението е взето.

Крилото беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му бяха открити следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов беше взета след мач с Македония ГП в Лига на конференциите.

Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Йомов носи непроизносимото име – дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото възможно наказание за крилото.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар.

Този факт е разбил защитата на Георги Йомов, която се основавала на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушават правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави. Най-глупавото в тази ситуация е, че споменатият по-горе допинг не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза, за да има плочки на корема и изваяни мускули.

Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА нае да защитава Йомов, да обжалва решението.

"На тоя татуирания наглото му държание, изцепките по бензиностанциите, достатъчно ясно предсказваха какво ще се случи един ден... Е, денят дойде, много по-бързо от очакваното", коментират футболни запалянковци.