Удрят рапъра Шон „Диди“ Комбс със 120 обвинения в секс насилие

Жертвите са еднакъв брой мъже и жени и са на възраст от девет до 38 години по време на инцидентите

Новини
12:23 - 02 Октомври 2024
2554
Удрят рапъра Шон „Диди“ Комбс със 120 обвинения в секс насилие

Шон „Диди“ Комбс е изправен пред десетки нови обвинения в сексуално насилие в поредица от съдебни дела, които предстои да бъдат заведени.

Процесът се очертава като делото на века и дори заплашва да отнеме шоуто от предстоящите президентски избори в САЩ, въпреки непрекъснатите опити да Тръмп да се задържи на гребена на вълната.

На пресконференция във вторник базираният в Тексас адвокат Тони Бъзби каза, че представлява 120 обвинители срещу развлекателния магнат, които датират от повече от 20 години.

“Най-голямата тайна в развлекателната индустрия, която всъщност изобщо не беше тайна,

най-накрая беше разкрита на света,” каза адвокат Тони Бъзби, според Washington Post. “Стената на мълчанието вече е разрушена.”

Фирмата заяви, че жертвите са еднакъв брой мъже и жени и че те са на възраст от девет до 38 години по време на инцидентите. Според CNN двадесет и пет жертви са били непълнолетни по време на предполагаемите действия, а няколко жертви са разговаряли с ФБР.

„Ще разобличим хората, които са позволили това поведение при затворени врати. Ние ще преследваме този въпрос, независимо кого замесват доказателствата“, каза Бъзби по време на пресконференцията.

„Много могъщи хора... много мръсни тайни“, каза адвокатът по повод обвиненията. Той добави, че екипът му е „събрал снимки, видео, текстове“.

Бъзби добави, че обвиненията ще включват: „насилствено сексуално посегателство или изнасилване, улеснен секс с контролирани вещества (наркотици и предписвани лекарства — б.р.), разпространение на видеозаписи, сексуално насилие над непълнолетни“.

„Списъкът вече е дълъг, но поради естеството на този случай ще се уверим, че сме прави, преди да направим това“, продължи Бъзби. „Имената ще ви шокират.“

Адвокатът каза, че повече от 3000 лица са се обърнали към офиса му с обвинения срещу Комбс и че той планира да започне да завежда дела в различни щати в рамките на следващите 30 дни. Той добави, че на по-късна дата ще посочат имената на останалите обвиняеми.

Сред тази нова група обвинители, каза Бъзби, 62% са афроамериканци и произхождат от повече от 25 щата, като мнозинството от тях са от Ню Йорк, Калифорния, Джорджия и Флорида. Бъзби каза, че 25 от обвинителите са били непълнолетни по време на предполагаемите инциденти, някои датират още от 1991 г. Адвокатът освен това твърди, че един от обвинителите е бил на 9 години по време на предполагаемия инцидент.

„Както подчерта правният екип на г-н Комбс, той не може да разгледа всяко неоснователно обвинение в превърналия се в безразсъден медиен цирк.

Г-н Комбс категорично отрича като невярно и клеветническо всяко твърдение, че е малтретирал сексуално някого, включително непълнолетни“,

се казва в изявление на адвоката на рапъра Ерика Волф. „Той очаква с нетърпение да докаже своята невинност и да се реабилитира в съда, ако и когато искове бъдат подадени и връчени, където истината ще бъде установена въз основа на доказателства, а не на спекулации.“

Понастоящем Комбс е задържан в Metropolitan Detention Center в Бруклин, Ню Йорк, след като прокурорите в Южния окръг на Ню Йорк обвиниха Комбс в сексуален трафик, рекет и транспортиране с цел проституция в обвинителен акт, представен миналия месец. Комбс не се призна за виновен, а адвокатите му заявиха, че той е невинен по всички обвинения.

На Комбс два пъти беше отказано освобождаване под гаранция,

но в понеделник неговият правен екип, който сега включва адвокат Александра Шапиро заедно с Тени Герагос и Марк Агнифило, подаде първите документи преди обжалването на решението за освобождаване под гаранция.

Бъзби е представлявал жертвите в няколко други нашумели съдебни дела, включително срещу BP през 2010 г. след нефтения разлив на Deepwater Horizon в Мексиканския залив. Той също така представляваше лица, обвиняващи куотърбека на НФЛ Дешон Уотсън в неправомерно сексуално поведение през 2021 г. Същата година той заведе дело за 750 милиона долара срещу Травис Скот след фатално блъскане на публиката на фестивала Astroworld.

Правните проблеми на Комбс нарастват, откакто бившата му приятелка, Касандра „Каси“ Вентура, заведе експлозивен граждански иск срещу него миналата година, обвинявайки го в нападение и сексуален трафик по време на връзката им. Комбс, който категорично отрече обвиненията, се спогоди с Вентура срещу неоповестена сума. Няколко месеца по-късно изтече видео от камера за наблюдение, показващо как Комбс брутално бие Вентура в коридора на хотел в Лос Анджелис и магнатът се извини за действията си.

През март домовете на Комбс в Маями и Лос Анджелис бяха претърсени от вътрешната сигурност.

Миналия месец той беше арестуван в Ню Йорк след обвинителен акт от голямо жури и беше обвинен

по три точки: заговор за рекет; сексуален трафик чрез сила, измама или принуда; и транспорт за извършване на проституция. Той беше задържан без гаранция и му беше отказано обжалване, след като съдията го счете за заплаха за обществото и отчете, че има риск от бягство.

В обвинителния акт, който е в съответствие с много от обвиненията, повдигнати срещу него в съдебните дела, пред които той е изправен наскоро, се твърди, че той е проявявал „постоянен и широко разпространен модел на малтретиране на жени и други лица“. Твърди се, че той и сътрудниците му са

заплашвали и принуждавали жертвите да участват в продължили дни сексуални събития и са наемали секс работници,

които са били транспортирани през държавните граници или в международен план.

Набезите в домовете му през март разкриха “консумативи за оргии”, включително лекарства и повече от 1000 бутилки бебешко олио и други лубриканти. Комбс беше обвинен, че е заснел деянията като “обезпечение” срещу жертвите и използвани за запазване на мълчанието им.

Шон Диди Комбс е в ареста от близо две седмици. Точно вчера той подаде жалба срещу решението за отказ за освобождаване под гаранция, което ще отнеме около три седмици за обсъждане.