УЕФА реши: Запазва 1:1 на прекратения мач Белгия - Швеция

Спорт
16:48 - 19 Октомври 2023
2160
УЕФА реши: Запазва 1:1 на прекратения мач Белгия - Швеция

УЕФА обяви, че европейската квалификация между Белгия и Швеция, която преди няколко дни бе прекратена на полувремето заради терористичния акт, насочен срещу фенове на гостите, вследствие на който двама души загубиха животите си, няма да се доиграва.

Резултатът 1:1, при който срещата бе прекъсната, се приема за окончателен. Това означава, че „червените дяволи“ остават на върха в Група F.

Ситуацията в групата така или иначе беше ясна, тъй като Белгия и Австрия си бяха гарантирали участие на финала на Евро 2024. Шведите остават трети, като те също бяха загубили математически шансове за класиране още преди този двубой.

Ръководният орган на европейския футбол също обяви, че няма да се играят повече мачове в Израел до второ нареждане заради продължаващия конфликт с Хамас. Израелската ФА и клубовете Макаби Хайфа и Макаби Тел-Авив са помолени да намерят алтернативни места, на които да изиграят домакинските си мачове. Междувременно мачовете в Лига Европа и Лигата на конференциите на двата отбора, съответно срещу Виляреал и Зоря Луганск, бяха отложени.