УЕФА заплаши Румъния - до 1 юни да реши за първенството си

В северната ни съседка се надяват да възобновят сезона на 13 юни, но решението трябва да бъде одобрено от правителството

Спорт
14:08 - 26 Май 2020
2155
УЕФА заплаши Румъния - до 1 юни да реши за първенството си

УЕФА даде срок до 1 юни на румънската футболна федерация да обяви плановете за това как възнамерява да завърши сезона в първенството.

Преди месец УЕФА определи първоначален краен срок на европейските федерации за представяне на планове, но румънската централа поиска удължаване, след като правителството заяви, че оценява ситуацията с COVID-19 на всеки две седмици.

"УЕФА одобри искането на румънската федерация крайният срок за обявяване на плана за подновяване на сезона да бъде удължен до 1 юни", заявиха северните ни съседи. Федерацията добави, че допълнителния срок ще им позволи да анализират как настоящите медицински протоколи ще повлияят на тренировките на отборите.

Румънската централа се надява да възобнови сезона на 13 юни, но решението трябва да бъде одобрено от правителството. Румъния спря всички футболни мачове в страната в средата на март заради пандемията от коронавирус.