Уелс бори COVID-19 със забрана на зимните якета

Куриози
14:06 - 26 Октомври 2020
3632
Уелс бори COVID-19 със забрана на зимните якета

В супермаркетите в Уелс забраниха продажбата на редица стоки, които не попадат в графа „от първа необходимост”. Към тях спадат принадлежностите за чистене, зимните дрехи, електрониката и детските дрехи. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”.

Съгласно действащите нови правила, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, в Уелс бяха закрити развлекателните заведения и магазините, в които не се продават стоки от първа необходимост. Закрити бяха дори местата за търговия на едро със стоки, които са извън тази категория.

„Сега не е време да се обикаля по магазините и да се търсят неща, които не са от първа необходимост”, заяви първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд. На гражданите, обаче, подобни правила им изглеждат прекалени.

„Добре дошли в Уелс – единственото място, където в разгара на пандемията почистващите средства се смятат за несъществена покупка”, написа в социалните мрежи недоволна домакиня. Други се оплакват, че са лишени от възможността да си купят нова книга, чайник или моп, защото старият вече се е счупил.