УГАЖДА СИ: Илон Мъск си дава 56 млрд. заплата от "Тесла"

Парите са базирани на пазарната оценка на фирмата

Свят
13:45 - 13 Юни 2024
1843
УГАЖДА СИ: Илон Мъск си дава 56 млрд. заплата от "Тесла"

Макар и годишното събрание на акционерите на Tesla все още да не е проведено, то вече е ясно, че съвсем скоро Илон Мъск ще получи най-високото възнаграждение за изпълнителен директор в историята на САЩ.

Новината съобщи самият той в профила си в собствената си социална мрежа X, като заяви, че горепосочените вече са одобрили мултимилиардния му пакет за възнаграждение в размер на 56 милиарда долара и е нужно просто това да бъде официализирано.

"И двете решения на акционерите на Tesla в момента се приемат с голяма разлика!" написа Мъск, визирайки още и плана за промяна на мястото на регистрация на Tesla от Делауеър в Тексас.

Тук е моментът да уточним, че компенсацията, която не включва нито фиксирана заплата, нито парични бонуси, реално е базирана на това дали пазарната оценка на Tesla ще достигне 650 милиарда долара в рамките на десет години (считано от 2018 гoдина, когато бе сключена).

Илон Мъск става съветник на Тръмп, ако той бъде избран за президент на САЩ
И макар към момента стойността на компанията за електромобили да се счита за около 571,6 милиарда, то очевидно компромисът е направен и Мъск отново ще си върне титлата за най-богат човек в света, след като в началото на 2024-та година се оказа изместен от Джеф Безос (със 198 срещу 200 млрд)...