Угодия няма: Кръчмарите в Сливен излизат на протест

Актуални новини
12:56 - 24 Октомври 2020
3673
Угодия няма: Кръчмарите в Сливен излизат на протест

Няма угодия – собствениците на нощни заведения в Сливен излизат на протест. Кръчмите във ветровития град вече са затворени с цел ораничаване на разпространението на COVID-19.

Собствениците им обаче се събират на протест, а пред Военна болница доброволци донесоха храна за лекарите на първа линия, предава Би Ти Ви.

Въпреки заповедта общината организира масови мероприятия за празника на Сливен – базар и фестивал с деца от цялата страна. Обяснението – не могат да отпратят деца, а нощувките вече са платени.

До 2 ноември в цялата област се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства, съобщиха от областната администрация.

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.

В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат и групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.