Украйна и Русия отново си размениха обвинения за обстрела по АЕЦ "Запорожие"

Новини
18:06 - 13 Август 2022
2676
Украйна и Русия отново си размениха обвинения за обстрела по АЕЦ "Запорожие"

Киев и Москва отново си размениха обвинения за стрелба по ядрената централа "Запорожие", която е най-голямата в Европа и която е под контрола на руснаците, предаде Франс прес.

"Ограничете излизането по улиците на Енергодар! Получихме информации за нови провокации от страна на окупаторите", написа в Телеграм украинската агенция за ядрена енергия "Енергоатом", препубликувайки съобщение и на местен и останал лоялен на Киев ръководител на Енергодар, града, в който се намира централата. "Според разказите на жителите отново има обстрел по посока на централата", се казва в украинското послание.

От своя страна назначените от Русия власти на райони в Запорожка област обвиниха украинските сили, че са отговорни за поредния обстрел на Запорожка АЕЦ.

"Енергодар и ядрената централа "Запорожие" са отново под огъня на военните на Зеленски", написа в Телеграм Владимир Рогов, член на проруската военно-гражданската администрация. Той поясни, че снарядите са паднали в зони на брега на река Днепър и на територията на централата, но няма жертви и материални щети.