Украйна напредва в Курска област (ВИДЕО)

Войските на Зеленски са взривили важен мост, минавал над река Сейм

Новини
13:47 - 17 Август 2024
3950
Украйна напредва в Курска област (ВИДЕО)

краинската армия е напреднала още в Курска област. Това обяви главнокомандващия Олександър Сирски. Според него, последното настъпление е между 1 и 3 километра, като не беше уточнено в коя част на фронта. Украйна твърди, че окупираната руска територия вече е 1150 квадратни километра.

Според Сирски, армията взима все повече руски военнопленници. Трудно е да се направи независима оценка на ситуацията в Курска област и да се потвърдят или отхвърлят думите на украинските генерали. Чуждестранните информационни агенции потвърдиха, че Украйна е взривила важен мост в района. Той е минавал над река Сейм в градчето Глушково. Руската армия го използвала да снабдява армията в района.

"Вече имахме няколко доклада от главнокомандващия Сирски за операцията в Курска област. Виждаме че окупаторът понася загуби и това е много изгодно за нашата отбрана. Включително щетите, които нанесохме по логистиката на руската армия и отслабването на техните резерви. Трябва да нанесем максимално поражение и го правим", посочи президентът на Украйна Владимир Зеленски.

">