Украйна не отстъпва: Тежки боеве за Северодонецк

Ситуацията се променя на всеки час, не е ясно коя страна има надмощие

Новини
08:33 - 07 Юни 2022
2959
Украйна не отстъпва: Тежки боеве за Северодонецк

Продължават ожесточените сражения в украинския град Северодонецк. Украинската армия не отстъпва в този източен град, който се превърна в арена на едни от най-тежките боеве от началото на руската инвазия. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Представител на местните власти подчерта, че ситуацията се променя всеки час и не може да се каже коя страна има надмощие. Водят се улични боеве, а руските части поддържат постоянен артилерийски обстрел. Украинската отбрана успя да отблъсне руснаците през уикенда, но след това положението се е влошило, заяви губернаторът на Луганска област.

„Изправени сме пред трудна ситуация на изток, в Северодонецк. Поддържаме положението. Те ни превъзхождат по брой, те са по-мощни. Но въпреки това мисля, че имаме всички шансове да ги отблъснем там. В Северодонецк са останали 10-15% от населението.

В Лисичанск ситуацията е приблизително същата. Въпреки това, ако се движите през града, имате усещането, че там няма никой. Не знам къде са хората, няма ги. По улиците няма хора, освен нашите военни”, каза още Зеленски.