Украйна отказа част от нашето оръжие

От БСП и “Възраждане" бяха против доставките

Украйна
08:23 - 14 Декември 2022
9823
Украйна отказа част от нашето оръжие

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на Народното събрание трябва да бъде пратена от България към Киев.

Това съобщи единственият депутат, който миналия петък гласува “въздържал се” за отпускането на оръжие на страната - Богомил Петков от “Продължаваме промяната”.

Решението за отпускане на оръжия на Украйна бе подкрепено от всички останали депутати от ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, “Промяната” и “Български възход”. Против бяха БСП и “Възраждане”.

Богомил Петков нарочно е гласувал “въздържал се”, разказа депутатът от “Промяната”. “Не се бях запознал предварително със списъка помощи, които да изпратим. Нямаше как да взема информирано решение. Запознах с нещата. На комисия по отбрана вече гласувах “за”, споразумението вече е ратифицирано, подкрепих го”, посочи той, цитира 24 часа.

Петков е един от малко познатите депутати на “Промяната”. Той бе част и от 47-ото НС, в което попадна, след като водачката на габровската листа на “Промяната” Яна Балникова се отказа от депутатската банка, за да стане съветник на Кирил Петков по регионалните въпроси. На последните избори севлиевецът отново бе втори в Габрово, този път след бившия спортен министър Радостин Василев. Като застраховка обаче Петков получи избираемо място и в бургаската листа, от която в момента е депутат.

През 2019 г. Богомил Петков бе кандидат за кмет на Севлиево. Издигна го инициативен комитет с подкрепата на БСП, АБВ, “Воля”, “Движение 21” и Партия на зелените. Петков стигна до балотаж с настоящия кмет д-р Иван Иванов от ГЕРБ.