Украйна предупреди за още ракетни удари в цялата страна

При вчерашните удари са загинали 19 души, а ранените са 105

Украйна
11:33 - 11 Октомври 2022
1776
Украйна предупреди за още ракетни удари в цялата страна

Украинската Държавна служба за извънредни ситуации предупреди за опасност от още ракетни удари в цялата страна след вчерашния опустошителен руски обстрел, предаде Ройтерс.

"Внимание. Днес има голяма вероятност от ракетни удари на територията на Украйна. Моля, не напускайте укритията си. Не игнорирайте сирените за въздушна тревога“, се казва в съобщението, разпространено в "Телеграм“.

При вчерашните удари са загинали 19 души, а ранените са 105. Около 300 населени места са останали без ток.

Тази сутрин са чути взривове в Одеска област, пише украинският вестник "Страна“.

В град Запорожие са проехтели най-малко 16 взрива, съобщи председателят на движението "Ние сме с Русия“ Владимир Рогов, цитиран от ТАСС.

"Тази сутрин от 6:03 ч. в областния център, който временно е под контрола на режима на Зеленски, за 40 минути се чуха най-малко 16 взрива“, написа той в канала си в "Телеграм“.

"Сега в няколко района на града бушуват силни пожари и се издига се дим. Има и прекъсвания на електричеството“, допълни представителят на проруската администрация на града. Ръководителят на контролираната от Киев военна администрация в Запорожка област Александър Старух също съобщи за взривове в града и призова жителите му да останат в укритията си.

Според украинската Държавна служба за извънредни ситуации тази сутрин по града е бил нанесен подложен на нов руски удар - изстреляни са били 12 ракети С-300. Ударена е била гражданска инфраструктура, един човек е загинал, съобщи Франс прес, цитирайки службата.