Украйна с нов рекорд по жертви на COVID-19

Здравните служители съобщават за 16 669 нови инфекции

Свят
16:44 - 25 Март 2021
3921
Украйна с нов рекорд по жертви на COVID-19

Украйна регистрира рекорден брой смъртни случаи от коронавирус за трети пореден ден, съобщиха здравните власти в четвъртък, предаде АФП.

Остарялата здравна система на бившата съветска държава се бори да се справи със заразата и нейният стремеж към ваксинация започна заекването.

Здравните служители съобщават за 16 669 нови инфекции и 362 смъртни случая, което надхвърля предишните рекорди от 342, установени в сряда и 333 ден по-рано.

Министърът на здравеопазването Максим Степанов предупреди тази седмица, че страната "навлиза в много труден период".

Столицата Киев през уикенда отново въведе ограничения за спиране на разпространението на вируса, затваряйки обекти на културата и големи търговски центрове и ограничавайки ресторантите до предлагане на стоки „за вкъщи”.

Миналата седмица премиерът Денис Шмигал предупреди за възможността за ново блокиране на национално ниво и призова регионалните власти да наложат по-строги ограничения.

Президентът Владимир Зеленски е подложен на вълна от критики заради работата си с пандемията, като някои критици твърдят, че системната корупция е виновна за лошия отговор на правителството.