Украйна с първа победа на Евро 2020

Тимът на Михайличенко пропусна дузпа, но спечели срещу Северна Македония

Спорт
17:58 - 17 Юни 2021
2752
Украйна с първа победа на Евро 2020

Абсолютният дебютант на европейски финали Северна Македония инкасира второ поражение от два мача на Евро 2020. Футболистите на селекционера Игор Ангеловски отстъпиха на Украйна с 1:2 в мач от група С на надпреварата.  

Украйна откри резултата в 29-ата минута, когато след изпълнение на корнер топката достигна до Карабаев, а той майсторски я отклони много технично към капитана Ярмоленко, който се разписа за 1:0 от близко разстояние. Само пет минути по-късно “жълто-сините” вече водеха с 2:0 - Зинченко се освободи прекрасно в центъра на терена, прати вдясно към Ярмоленко, а той с едно докосване изведе Яремчук сам срещу вратаря, който се оказа безпомощен и не успя да предотврати попадението.

В 38-ата минута Горан Пандев бе изведен отлично, напредна в наказателното поле, залъга един бранител и отбеляза, но впоследствие голът бе отменен поради засада.

На почивката селекционерът на Северна Македония Игор Ангеловски извърши две промени във състава си, като в игра се появиха Александър Трайковски и Дарко Чурлинов. Този ход на специалиста раздвижи играта на неговия тим в предни позиции. Северна Македония започна да действа доста по настоятелно в нападение, а в 55-ата минута западните ни съседи стигнаха до дузпа.

Ветеранът Горан Пандев бе съборен в наказателното поле от Александър Караваев, а аржентинският рефер бе категоричен и посочи бялата точка. Зад топката застана Езджан Алиоски, чийто първи удар бе отразен от вратаря на Украйна, но при добавката той не сгреши и намали пасива на своя тим. 

В 82-ата минута, съдията отсъди дузпа след намесата на ВАР заради игра с ръка в наказателното поле. Зад бялата точка застана Малиновски, чийто удар обаче бе избит от вратаря.

В последния кръг от груповата фаза, Украйна се изправя срещу Австрия на 21 юни, Северна Македония пък ще мери сили с Нидерландия.