Украйна съобщи, че е свалила 14 дрона, изстреляни от Русия

Русия
11:11 - 10 Април 2024
3375
Украйна съобщи, че е свалила 14 дрона, изстреляни от Русия

Русия изстреля 17 дрона и няколко ракети срещу южната част на Украйна, съобщиха днес официални представители на украинските военновъздушни сили и администрацията, предаде Ройтерс. Противовъздушната отбрана на страната е свалила 14 от безпилотните самолети и две управляеми ракети, уточниха военните. 

Командирът на Военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук заяви в "Телеграм", че Русия е изстреляла две крилати ракети "Искандер-К" и една балистична ракета "Искандер-М", но не уточни какво се е случило с тях. Две управляеми ракети "Х-59", които Русия изстреля срещу черноморския пристанищен град Одеса, бяха унищожени, съобщи Олешчук.

Оперативното командване "Юг" на украинските въоръжени сили написа в "Телеграм", че 12 безпилотни летателни апарата са били свалени над Николаевска област, както и два над Одеска област. В резултат на нападението е била повреден обект от енергийната инфраструктура в Николаев, което е довело до прекъсване на електроснабдяването за няколко часа. Няма пострадали при атаките, съобщиха военните. Укринформ също съобщи за нападението, пише БТА.

"Днес, в 03:00 ч., при удар на вражески безпилотни летателни апарати "Шахед-131/136" беше повредено съоръжение на енергийната инфраструктура в Николаевска област. Въведени са аварийни прекъсвания на електрозахранването. Работата по възстановяване на електрозахранването продължава", написа в "Телеграм" регионалната държавна администрация, цитирана от Укринформ.