Украйна съобщи за повече от две хиляди убити цивилни

Отбелязва се, че при изпълнение на задачите са загинали 10 спасители, а 13 са били ранени

Русия
17:05 - 02 Март 2022
2779
Украйна съобщи за повече от две хиляди убити цивилни

В резултат на руските въздушни удари и военни действия за седемте дни от началото на инвазията са загинали повече от две хиляди цивилни граждани, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, цитирана от Униан.

"През седемте дни на войната Русия унищожи стотици съоръжения на транспортната инфраструктура, жилищни сгради, болници и детски градини. През това време вече са загинали над 2000 украинци, без да се броят нашите защитници. Днес основните усилия на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна са насочени към спасяването на хора. Успяхме да спасим живота на повече от 150 души, елиминирахме повече от 400 пожара, възникнали след вражески обстрел, евакуирахме повече от 500 души. Пиротехници неутрализираха 416 експлозивни предмета", съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации.

Отбелязва се, че при изпълнение на задачите са загинали 10 спасители, а 13 са били ранени.

Спасителите добавиха, че в трудни времена за Украйна ръка на помощ оказва съседната държава Полша. Благодарение на тясното сътрудничество поляците ще предадат седем единици модерна противопожарна и спасителна техника на украинските спасители.

Междувременно Алексей Арестович, съветник на ръководителя на президентския офис, каза, че сред руските военни, благодарение на съпротивата на украинците, нивото на деморализация нараства. Според него те масово хвърлят оръжия, предават се или се придвижват към руската граница. Тази информация обаче няма независимо потвърждение.