Украинци се сбиха с фенове на ЦСКА, трима пострадаха

Спорт
21:14 - 15 Август 2019
2639
Украинци се сбиха с фенове на ЦСКА, трима пострадаха

Реваншът между Зоря (Луганск) и ЦСКА не мина без ексцесии, въпреки сериозните мерки, предприети от Украйна. При придвижването към стадион „Славутич Арена“ се е стигнало до спречкване между фенове на ЦСКА и украинци. В заведение, намиращо се в близост до съоръжението, на което се провежда мача, е станало меле и са пострадали трима цесекари.

 

Агитката на ЦСКА, към която се влели и фенове на ЦСКА (Киев) била атакувана от местни ултраси - на Металург (Запорожие). Полицейските служители обаче доста бързо са успели да спрат разгорещените запалянковци. Униформените са предотвратили по-сериозно сбиване и няколко човека са леко пострадали.

„Не е допуснато ескалиране на напрежение между български и украински футболни фенове в Украйна, където се играе срещата между ЦСКА и Зоря (Луганс). Преди началото на мача, с намесата на украинските власти и подкрепа от командировани за мача български полицейски служители, е предотвратен конфликт между привърженици на двата тима, като трима от българските фенове са леко пострадали. След това цялата се е насочила към стадиона, за да присъства на срещата", информираха от МВР.